kerstwebwinkel.be

Kerstmarkt Luik 2017

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Luik, Kerststad

van 24 november 2017 tot en met 30 december

Luik doet zijn uiterste best om hoofdstad van de Latijnse kerstfeesten te worden met het project ‘Liège, cité de Noël’. Hiervoor werken winkeliers, organisatoren van kerstanimaties, het kerstdorp, … nauw samen.

Het kerstdorp van Luik

Al 31 jaar bestaat de ‘kerstmarkt‘ in Luik. Er staan 200 kerstchalets en er komen jaarlijks zo een 2 miljoen bezoekers. Het kerstdorp verschilt van de andere kerstmarkten omdat het opgezet is als een echt dorp met burgemeester, schepenen en raadsleden. De  chalets vind je in straatjes en op pleintjes met gemeentehuis, kerk, postkantoor en sleepiste. Dit maakt het een echt levend kerstdorp.

In glas geblazen kerstballen

In het Luikse Kerstdorp vind je een chalet met in glas geblazen kerstballen en die nadien met de hand geschilderd worden. Ze stellen een serie personnages uit de Luikse en Waalse folklore voor. Ondertussen heb je al Tchantchès, Nanesse, Marcatchou, de mijnwerker, de ‘Gilles’ van Binche ..  Ondertussen al een vezameling van een 60-tal unieke kerstballen aanleggen.
Dit jaar worden er kerstballen gemaakt van Chinchin, de beschermer van Mons en nog een 3-tal ballen die de personnages uit het folklorefeest van Ath compleet maken.
Ieder weekend kan je de Poolse creators aan het werk zien in het kerstdorp.

Châtel, eregast

Châtel, een prachtig Frans plaatsje omgeven door besneeuwde bergen gelegen in de Savoie is dit jaar eregast van het kerstdorp. De sleepiste is versierd met bedrukt zeil met beelden van het Franse skioord.

Beneden de sleepiste vind je het restaurant ‘Au pied des pistes‘. Naast grillades kan je er ook de specialiteiten van Chalêt en de Savoie proeven.

>> meer info, praktische details, data en prijzen
Een citytrip naar Luik, kerststad?

Hotelspecials zocht de beste deals uit in Luik, kerststad.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

X
- Enter Your Location -
- or -